Taxfree:

Vent til du kommer hjem

Det er både praktisk og lønnsomt å vente med taxfreeturen til du har landet i Norge.

IKKE LØP OG KJØP: Vår prissjekk viser at det er mye å spare på å handle taxfreevarene når du lander. Foto: Odd Roar Lange
IKKE LØP OG KJØP: Vår prissjekk viser at det er mye å spare på å handle taxfreevarene når du lander. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er deilig å kunne reise til utlandet igjen, og i disse dyrtider er det også ekstra deilig å kunne spare noen kroner på taxfree. Det kan være fristende å bruke ventetida på flyplassen på vei hjem til å gjøre unna taxfreehandlingen, men du bør tenke deg godt om.

En prissjekk av 21 varer fra nettutsalget til taxfreebutikkene på Arlanda i Stockholm, Kastrup i København og Gardermoen i Oslo viser at du kan spare flere tusen på å vente med taxfreeshoppingen til du lander.

Kjøper du alle varene på listen vår (det er altså ikke lov, kvotene vil slå inn før du er halvveis i listen!) må du ut med 7 753 kroner på Gardermoen. På Arlanda koster det 9 041,87 kroner, mens det på Kastrup koster hele 9 547 kroner for de samme varene.

Dette er omregnet til norske kroner, med valutakurs hentet fra DNB 22. mai. I lokal valuta ser prisene mye likere ut, og om du tenker at en krone er en krone, er det Kastrup som ser billigst ut. Men med dagens kurs på 1,59 norske kroner per danske krone, er det nesten 1800 kroner billigere å handle i Norge.

Valutafordel

Travel Retail Norway, som drifter taxfreebutikkene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, har opplevd 10 prosent nedgang i omsetningen etter at regjeringen innførte strengere kvoter for tobakk, så nyheten om at de knuser sine nærmeste konkurrenter på pris ønskes velkommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.