Vent til juli

Ved midnatt neste tirsdag må du ha bestemt deg for om du skal binde studielånsrenta i denne omgangen eller ikke. Vi hopper i det, og anbefaler risiko-elskere å vente til juli. Resten bør binde nå.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uten tvil og beslutningsvegring at vi gir råd her. På området "bind renta" har både vi og andre tatt grundig feil før.

Tilbudet du skal takke ja eller nei til denne gangen er 3,9 prosent i tre år eller 4,5 prosent i fem år fra 1. april.

Lånekassen har gitt deg lengre tid å tenke på dette enn vanlig. Fristen for søknader om fastrente er satt til tirsdag 13. april - klokken 24:00 for søknader på nettet.

Slik blir fastrenta til

For å vurdere tilbudet, er du simpelthen nødt til å forstå hvordan det er blitt til.

Lånekassens fastrentetilbud fra 1. april er gitt med grunnlag i de gjennomsnittlige rentene i februar på statsobligasjoner med tre og fem års løpetid. .

I forskriften som regulerer lånekassens fastrentesatser er det nemlig bestemt at: "Renten observeres gjennom én måned (observasjonsperioden). Den gjennomsnittlige renten i denne perioden pluss én prosent til administrasjonskostnader og tap, blir den faste renten fra neste virkningsperiode."

Videre: "Observasjonsperiodene for fast rente er februar, mai, august og november."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer