Skattemeldingen 2020

- Vent til siste frist med å betale restskatten

Dette er rådet fra Skattebetalerforeningen. Les hvorfor i saken under, og få samtidig noen tips om du er én av de som har betalt for lite skatt i løpet av fjoråret.

SKATTEMELDINGEN: I denne videoen viser skatteetaten hvordan du går gjennom skattemeldingen, legger til eller endrer opplysninger. I saken nedenfor får du noen restskatt-tips. Video: Skatteetaten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste av oss kan glede seg over å få noen av skattepengene de har betalt i fjor tilbakebetalt - rett og slett fordi de har betalt for mye skatt i 2020.

Samtidig viser de foreløpige tallene til Skatteetaten at én av fire har betalt inn for lite skatt i løpet av fjoråret, hvilket betyr at én million personer får restskatt på til sammen 24,3 milliarder kroner.

Det er dermed rundt 180 000 flere personer med restskatt enn forrige skatteår.

Dette er restskatt-fristene

Får du skatteoppgjøret i perioden april til og med juni, har du frist til 20. august for å betale restskatten.

Fikk du over tusen kroner i restskatt, deles summen opp i to fakturaer. Fristen for når du må betale er avhengig av når du fikk skatteoppgjøret ditt:

  • Fikk du skatteoppgjøret ditt 24. juni eller tidligere, er fristen for den første fakturaen 20. august og den andre fakturaen 24. september.
  • Fikk du skatteoppgjøret ditt 19. august eller seinere, er fristen for den første fakturaen tre uker etter datoen skatteoppgjøret ditt var klart, og den andre fakturaen åtte uker etter at skatteoppgjøret ditt var klart.

Fristen for å betale hvis du har fått restskatt på under tusen kroner avhenger også av når du fikk skatteoppgjøret ditt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer