Ventelistene blir kortere

Det blir bedre å være pasient i Norge. Siden i fjor er ventelistene på landets sykehus redusert med 14 prosent.

Publisert
Sist oppdatert

- Pasientenes tilgang til helsetjenester blir stadig bedre. Dette er det mest gledelige ved at ventetidene fortsatt reduseres, sier helseminister Dagfinn Høybråten i en pressemelding.

- Siden staten fra 2002 overtok eieransvaret for spesialisthelsetjenesten har vi hatt en nedgang i gjennomsnittlig ventetid for de som er mottatt til behandling eller utredning på over 20 prosent. I forhold til samme periode i fjor er nedgangen på nærmere 14 prosent.

- Reduksjonene kommer som en følge av en mer effektiv helsetjeneste, bedre utnyttelse av kapasiteten som følge av Fritt sykehusvalg, samt rydding i ventelister. Ventelistetallene for 1. tertial 2004 viser at det målrettede arbeidet til helseforetakene for å kutte ventetidene gir resultater, sier helseministeren.

Gjennomsnittlig ventetid for alle pasienter som er mottatt til behandling eller utredning, var i 1. tertial 2004 69 dager, mot 80 dager i samme periode i 2003, en nedgang på 14 prosent. For de somatiske fagområdene er gjennomsnittlig ventetid nå på 70 dager, en reduksjon på nærmere 15 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer