Strømpris

Venter 30 prosent lavere strømregning

Mange får billigere strøm enn i fjor, ifølge eksperter.

PÅ TIDE Å SJEKKE STRØMPRISEN: Du kan regne med å betale en god del mindre for strøm i år, hvis du har riktig avtale. Foto: Eilin Lindvoll.
PÅ TIDE Å SJEKKE STRØMPRISEN: Du kan regne med å betale en god del mindre for strøm i år, hvis du har riktig avtale. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert

Når mange har opplevd å få privatøkonomien sin hardt rammet av coronavirus-krisen, er alle mulige kostnadsbesparelser kjærkomne.

Da er det en riktig gladmelding at NTB onsdags morgen melder om de laveste strømprisene på 27 år.

Strømprisen i Oslo ble i mars skarve ni øre per kilowattime, uten moms og påslag. I mars i fjor var snittprisen over fire ganger så høy, ifølge kraftbørsen NordPool.

- I løpet av mars vi har vi hatt dager med strømpriser ned i seks øre kilowattimen, og det er spesielt på denne tiden av året, sier kommunikasjonsdirektør Stina Johansen i NordPool.

- Eksepsjonelt prisnivå

Det samme påpeker analyseselskapet Thema, som på oppdrag for Energi Norge har laget en oversikt over kraftsituasjonen og hvordan den påvirker strømprisen.

- Prisnivåene i kraftmarkedet er helt eksepsjonelle for denne tiden av året. Sammenligner vi kraftprisen på kraftbørsen i først kvartal av 2019 med første kvartal i år, er den 65 prosent lavere, sier kraftanalytiker Marius Holm Rennesund i Thema.

- Forbrukerne betaler imidlertid også nettleie og avgifter, legger han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer