Venter doblet arbeidsledighet

Mer enn 100.000 vil være ledige ved utgangen av året.

Mange må belage seg på en periode uten jobb, viser de siste prognosene fra NAV. Foto: colourbox.com
Mange må belage seg på en periode uten jobb, viser de siste prognosene fra NAV. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye prognoser fra NAV viser at mer enn 100.000 personer vil være registrert helt arbeidsledige hos NAV ved utgangen av året. Dette betyr at ledigheten vil doble seg i løpet av 2009, melder NAV i dag.

- Ledigheten har økt sterkt gjennom de siste månedene, og i tillegg får vi stadige negative nyheter om den økonomiske utviklingen i utlandet og i Norge. Derfor anslår vi nå at arbeidsledigheten blir høyere enn vi tidligere har antatt, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

20 år siden sist

Han mener det ligger an til at vi internasjonalt får den sterkeste konjunkturnedgangen siden andre verdenskrig, og det påvirker i høy grad utviklingen her hjemme.

NAV forventer en vekst i arbeidsledigheten på 67.000 personer i løpet av to år. Ikke siden 1988-90 er det registrert en like sterk vekst i ledigheten som nå.

Slår prognosene til, vil det i snitt være 80.000 arbeidsledige i år, og det betyr at mer enn 100.000 personer vil være registrert helt ledige hos NAV ved utgangen av året. Antall ledige vil fortsette å øke til neste år og ved utgangen av 2010 vil 120.000 personer være uten arbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.