Nye satser i 2018:

Venter du barn eller har barn i barnehage i 2018?

Her er endringene det er verdt å vite om.

NYE SATSER: Venter du barn etter 1. juli eller har barn i barnehage? Her er de nye satsene du bør få med deg. Foto: NTB Scanpix
NYE SATSER: Venter du barn etter 1. juli eller har barn i barnehage? Her er de nye satsene du bør få med deg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Reglene som påvirker alt fra hvor lang foreldrepermisjon man kan ta til hvor mye det koster å ha barna i barnehage, endrer seg stadig. Og nå står både nye regler og satser for tur:

Her har vi samlet de viktigste nyhetene du bør få med deg om du venter barn i 2018, eller har barn i barnehagealder.

Nye regler for foreldrepenger

10. april la regjeringen fram et forslag for Stortinget om å utvide kvotene til 15 uker. Forslaget om de nye reglene skal behandles i Stortinget 6. juni, og vil eventuelt gjelde fra og med 1. juli 2018.Forslaget innebærer at mødre- og fedrekvoten blir utvidet til 15 uker hver. I dag er mødre- og fedrekvoten på 10 uker for hver forelder.Den samlede stønadsperioden utvides ikke, slik at utvidelsen av kvotene tas av fellesperioden, som foreldrene kan dele seg imellom. Perioden foreldrene kan dele blir etter 1. juli på 16 eller 26 uker, avhengig av om de velger dekningsgrad med 100 eller 80 prosent.Det er også foreslått å utvide flerbarnsukene ved flerlingfødsler og samtidig adopsjon av flere barn med 17 uker ekstra ved 100 prosent dekningsgrad og 21 uker ekstra ved 80 prosent dekningsgrad.

Nye regler for kontantstøtte

10. april la regjeringen fram et forslag om å innføre graderte satser for kontantstøtte avhengig av barnets oppholdstid i barnehagen. Forslaget skal behandles av Stortinget i løpet av juni 2018.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer