Venter du deg sinna?

Ikke ring fra mobiltelefonen ...

Det kan koste både irritasjon og penger å vente på svar ... Foto: Colourbox
Det kan koste både irritasjon og penger å vente på svar ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har sjekket ventetider og priser på ti servicetelefoner du sannsynligvis benytter en eller flere ganger i året. Mens de flinkeste hadde en gjennomsnittlig ventetid på 1 minutt og 15 sekunder, måtte vi vente i gjennomsnitt 15 minutter og 39 sekunder før vi fikk hjelp hos den tregeste i denne sammenlikningen.

I det verste tilfellet måtte vi lide oss igjennom 31 minutter og 12 sekunder med muzak og tastevalg, før de løftet opp luren i den andre enden.

Har du opplevd eksepsjonelt bra eller dårlig telefonservice? Bruk debattforumet til å fortelle andre om det.

Vi har sjekket svartiden hos hvert av de ti selskapene tre ganger, og bruker gjennonsnittstiden til å regne ut hva ventetiden kan koste deg.

- Skuffende

Som du kan se av tabellen, er det If som er kjappest til å svare på telefonen i denne testen. SAS er den som er tregest, både når vi ser på gjennomsnittstiden og med tanke på den drøyeste ventetiden registrert i forbindelse med denne testen: I det verste tilfellet tok det SAS 31 minutter og 12 sekunder å svare oss.

- Dette er et skuffende resultat, som definitivt ikke er i samsvar med det høye servicenivået vi skal ligge på. Årsaken til dette dårlige resultatet, er at vi akkurat nå har fått et nytt og moderne kontaktsenter system som har barnesykdommer som volder oss noen problemer, forklarer Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS. - Vi har selv kontinuerlige målinger på vår egen svartid, og vårt mål er å besvare alle telefoner innen 180 sekunder. Helt siden september og fram til nå nylig har vi hatt et gjennomsnitt på 74 sekunder. Problemet med vårt nye system er definitivt forbigående, så snart skal vi opp på vår høye standard igjen. Vi beklager overfor våre kunder som nå i en periode har opplevd ekstra venting, sier informasjonssjef Johansen til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer