Matpriser

- Venter en priskrig uten like

Vår handlekurv har blitt opptil 8 prosent dyrere den siste uka, men det vil ikke vare, tror dagligvareekspert.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har blitt dyrere å gå i butikken. Vår ferske pristest viser at det i flere lavprisbutikker var 7-8 prosent dyrere å handle i dag morges enn på samme tid i forrige uke.

Etter kuriøse brokkolibruduljer med påfølgende prislås hos Kiwi i går, gikk de seirende ut av morgenens pristest.

Vi sjekket prisene på mer enn 70 varer i dag morges, og totalsummen hos Kiwi var 3548,25 kroner. Dette er 11,93 kroner mer enn forrige uke, opp 0,33 prosent - langt fra det fryktede prishoppet.

Ser vi på de andre butikkene var situasjonen en litt annen. Her har prisene samlet økt med mellom 5,16 til 8,47 prosent.

For som kjedenes kommunikasjonssjefer gjentar til det kjedsommelige: «Vi følger markedet tett, slik at vi kan tilby våre kunder de billigste prisene. og vi vil alltid være billigst».

Prisene i tabellen over er et øyeblikksbilde av prisene, og ikke nødvendigvis den prisen du får om du handler i ettermiddag.

Allerede klokken ti samme dag justerte nettbutikken Oda ned sine priser, slik at hele prisstigningen ble spist opp, og det ble enda billigere enn forrige uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer