Boligprisene 2021

Venter «flying start» på det nye boligåret

Vi legger bak oss et år med uvanlig sterk prisvekst på boliger. Hva vil dette nye året bringe?

KONTRASTER: Boligprisveksten i Oslo er betydelig høyere enn i resten av landet, og det er ventet ytterligere vekst framover. Dette er kjekt for de som eier bolig i hovedstaden som ser den blir verdt mer og mer, mens det er kjipt for førstegangskjøperne. Foto: NTB
KONTRASTER: Boligprisveksten i Oslo er betydelig høyere enn i resten av landet, og det er ventet ytterligere vekst framover. Dette er kjekt for de som eier bolig i hovedstaden som ser den blir verdt mer og mer, mens det er kjipt for førstegangskjøperne. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Nylig la Eiendom Norge fram boligprisstatistikken for desember 2020, hvilket betyr at vi har et komplett statistikkår å se tilbake på:

- Boligåret 2020 ble uvanlig sterkt. For det første steg boligprisene med hele 8,7 prosent, og for det andre ble det solgt flere boliger enn noen gang - den «magiske» grensa på 100.000 solgte boliger ble nesten nådd, sier administrerende direktør Henning Lauridsen til Dinside.

- Usunt

Oslo fortsetter imidlertid å skille seg fra landet som helhet. I hovedstaden steg boligprisene med 12 prosent gjennom fjoråret. Misforholdet mellom tilbud og etterspørsel får «skylda»:

- Dette er en økning som er i overkant av hva som er sunt. Boligprisene i Oslo har mer enn doblet seg de siste ti årene. Det er godt dokumentet i forskning at kombinasjon av lave renter og lav boligbygging er eksplosiv, sier Lauridsen.

Hva så med 2021?

Vi går inn i det nye året med en fortsatt pågående pandemi-situasjon som preget hverdagen vår i større eller mindre grad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer