Coronaviruset

Venter resesjon: Hva betyr det?

Flere banker spår resesjon. Slik vil det påvirke deg.

DOBBEL NEDGANG: Handelsbanken og Danske Bank spår resesjon, altså to kvartal på rad med økonomisk nedgang. Foto: Håkon Mosvold Larsen.
DOBBEL NEDGANG: Handelsbanken og Danske Bank spår resesjon, altså to kvartal på rad med økonomisk nedgang. Foto: Håkon Mosvold Larsen. Vis mer
Publisert

Allerede tirsdag spådde Handelsbanken resesjon grunnet av virusutbruddet som påvirker så å si alle nordmenn nå om dagen.

Resesjon betyr negativ vekst i to kvartaler på rad. Handelsbanken understreker imidlertid at 2020-prognosen for norsk BNP-vekst fortsatt er positiv, ifølge dem.

- Økt resesjonsrisiko

Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank deler denne oppfatningen, altså at resesjon i norsk økonomi er et sannsynlig scenario, og de ser det som en situasjon der BNP-veksten blir negativ en periode.

- Risikoen for resesjon er også der fordi både produksjon og etterspørsel nå rammes av tiltakene for å begrense smitten. Dette har nå gitt kraftige reaksjoner i finansmarkedene, som kan påvirke tilgangen på likviditet og kreditt for bedriftene. Samtidig har oljeprisen falt mye, noe som også vil kunne påvirke norsk økonomi negativt, forklarer Jullum overfor Dinside.

- Adferden til Ola og Kari Nordmann er i ferd med å endres. Vi kansellerer flyreiser og hotellopphold, dropper turen på restaurant og kulturarrangementer, samt at skoler og andre ikke-vitale offentlige funksjoner nå har sagt de skal holde lukket, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer