Tvangssalg av bolig

Venter stor økning

Renteøkningen kan føre til flere tvangssalg av boliger, mener inkassoselskap.

ØKER: Antall saker Inkassopartner har send til rettslig inndrivelse for å få pant i bolig har økt. Foto: Yingzaa_ST / Shutterstock / NTB
ØKER: Antall saker Inkassopartner har send til rettslig inndrivelse for å få pant i bolig har økt. Foto: Yingzaa_ST / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Renta økte forrige uke og Norges Bank har tidligere signalisert at renta vil fortsette å øke. Nå tror daglig leder Geir Grindland i selskapet Inkassopartner at det vil skje en stor økning i tvangssalg av boliger framover.

- Bolig er for de aller fleste av oss den største kostnaden vi har, og økte renter merkes direkte på lommeboka, sier Grindland til DinSide og fortsetter:

- Økning av tvangssalg kommer av at flere og flere vippes utfor stupet. Vi merker at vi må sende mange flere saker til rettslig inndrivelse for å få pant i bolig og deretter tvangssalg av bolig/leilighet/hytter, eventuelt lønnstrekk.

Merker allerede økning

Mislighold av boliglån vil naturlig nok kunne føre til tvangssalg. Annen gjeld (bil, forbruk og så videre) som blir misligholdt, kan også framtvinge et tvangssalg. I borettslag kan mislighold av felleskostnader føre til det samme.

Sammenliknet med i fjor merker selskapet Inkassopartner en økning i antall saker som ble sendt til namsmannen på 15 prosent hittil år, og tror den vil vokse enda mer.

- En økning på én prosent i rentene vil mest sannsynlig gjøre at de fleste som sliter fra før og har lite buffer for uforutsette endringer, kan få problemer med å betjene huslån og studielån, fortsetter Grindland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer