Ventetid: Da er budrunden over

Skal bankene virkelig bruke hele tre uker på å komme med et lånetilbud?

Publisert

Kun vår eksisterende bankforbindelse, Kreditkassen, klarte å gi oss et tilbud innen et par dager. Lille Meldal Sparebank var også forbilledlig med fem dagers behandlingstid. Resten kan ta ferie.

- Jeg er enig i at en responstid på tre uker er noe lang. Siden vi er en direktebank, går mye av kommunikasjonen over telefon og via nettet. Det formelle, med skriftlige tilbud, tar ofte litt tid. Vi gå beskjed på telefon om at dere kunne ringe oss dersom dere fant en ønsket bolig, sier Håvard Farstad, kunderådgiver i Storebrand Bank.

Ikke et pip

Et par dager etter at søknadene ble sendt, ble stillheten avbrutt av telefon fra DnB Direkte, Storebrand Bank, Meldal Sparebank, Sparebanken Bien og etter hvert Parat24.

De fleste ba oss sende dokumentasjon i form av selvangivelser og lønnsslipper, noe vi gjorde sporenstreks. Berg Sparebank og Rindal Sparebank sendte oss en epost, og Sunndal Sparebank brukte Posten.

Vi svarte med å sende dokumentasjon på fax. Fra resten av bankene hørte vi ikke et ord. Likevel sendte vi dokumentasjon til dem også.

Vi purret bankene vi ikke hadde hørt noe fra. Sunndal Sparebank og Berg Sparebank lovet tilbakemelding samme dag eller dagen etter, uten at vi hørte et pip. Helgeland Sparebank lovet en "rask tilbakemelding". Disse bankene kom først med et tilbud etter flere purringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer