Kommentar:

Verdens dårligste julegave

Gavekort er bare penger med begrensninger.

GI PENGER: Bare butikkene er tjent med gavekort, mener vår kommentator. Foto: Ann Kristin Andreassen
GI PENGER: Bare butikkene er tjent med gavekort, mener vår kommentator. Foto: Ann Kristin Andreassen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gavekort er alltid en populær gave å gi i julegave.

Men, hvorfor? Det har jeg alltid lurt på.

For gavekort er ikke annet enn penger med begrensninger. Penger som kun kan brukes på spesifikke steder, som har et datostempel for når de blir verdiløse, og som i tillegg kan ha andre begrensninger butikken selv rår over.

Tidligere i år anslo norske eksperter at nordmenn har gavekort for flere millarder liggende ubrukt.

Da black friday-salget startet, satt en av døtrene mine klar med gavekortet hun tidligere hadde fått i gave, og hun fikk stjerner i øynene da butikken hadde halv pris på alle varer.

Med en velfylt digital handlekurv tastet hun inn den lange tall- og bokstavkombinasjonen på gavekortet i rabattfeltet, for så å bli møtt med melding om at gavekortet ikke kunne brukes på salgsvarer.

Dette hadde nemlig nettbutikken oppgitt i sine gavekort-vilkår. Til deres forsvar var det også trykket med liten skrift på selve gavekortet.

For det er mange begrensninger som kan gjelde for et gavekort, og Forbrukerrådet lister opp flere «feller». Nevnt er at de fleste gavekort går ut på dato og at de kanskje ikke gjelder på salgsvarer, men det kan også være begrensninger på at det kun kan brukes én gang, og at du ikke nødvendigvis vil få det overskytende beløpet tilbake, hverken i cash eller som tilgodelapp. Det er nemlig en ekstraservice.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer