Verdens dyreste kaffetår?

Prislapp: 250 danske kroner for en kopp kaffe eller te. Uten at du får ta den med deg hjem.

DYRT: På The Royal Café i København kan du drikke kaffe eller te fra verdens mest eksklusive porselensservise, Flora Danica. Foto: Silje Ulveseth
DYRT: På The Royal Café i København kan du drikke kaffe eller te fra verdens mest eksklusive porselensservise, Flora Danica. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du er skikkelig fin på det og liker en dose luksus i hverdagen, kan du nyte en kopp kaffe eller te for 250 kroner på The Royal Café i København.

Og hva er så grunnen til den stive prisen? Vel, det er faktisk ikke kaffen eller teen som koster flesk, men selve serviset den serveres i, klassikeren Flora Danica.

Serviset er fra 1790 og lages nå kun på bestilling hos Royal Copenhagen. På slutten av 1800-tallet ble det utviklet av Den kongelige Porcelænsfabrik. I dag koster et sett med kaffekopp og asjett cirka 10.250 danske kroner, noe som forklarer hvorfor du må betale ekstra for å drikke av denne koppen.

Les også: Luksustips i København

Ville imponere Katarina den store

I sin tid sendte det danske kongehuset Flora Danica-serviset som gave til den russiske Tsar-familien.

Mottakeren var Katarina den store av Russland. Serviset blir sett på som et av det mest originale og inspirerte produkter av den europeiske kunstindustri fra porselenets gullår.

Serviset prydes blant annet av 24 karats gull, og motivene er ville planter fra Danmarks flora fra den tiden, som blant annet bestod av blomster fra Skåne og Island.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer