Verdens farligste idrett

Den er verre enn både håndball og fotball, og den raskest voksende i Norge.

Totalt var det 1.116 ”katastrofale” skader mellom 1982 og 2008. Foto: colourbox.com
Totalt var det 1.116 ”katastrofale” skader mellom 1982 og 2008. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste idrettskader rammer muskler, sener og leddbånd, og opptrer enten som akutte skader eller som belastningsskader. Når man snakker om denne typen skader, tenker man ofte på idretter som fotball og håndball, som har høy skadestatistikk.

Men skal vi tro det amerikanske nettstedet Live Science, er det ikke bare-bare å være heiajente. For ifølge dem er cheerleading idretten som påfører flest skader.

Istedenfor å sveve mykt og grasiøst gjennom luften før en trygg landing i hendene til lagkameratene, falt hun seks meter og styrtet rett i gulvet i gymsalen. Hun fikk tre brudd i nakken.

Selv om en rekke tiltak har gjort at antallet alvorlige skader innen idretten er blitt redusert, er det fremdeles langt flere som påføres dødelige skader sammenliknet med andre idretter.

Varm opp og unngå skaderLes også: Idrett kan gi ParkinsonSommerens beste idretter

- Jeg er lam

Man har lenge visst at cheerleading er en farlig idrett, men dataene på dette har vært dårlig vedlikeholdt. Men under en oppdatering og gjennomgang av tallene i fjor, fant eksperter at mellom 1982 og 2007 var det 112 alvorlige ulykker blant kvinnelige atleter som gikk på skole, og flertallet av disse (73) skjedde under cheerleading. Av disse døde to personer, 25 fikk permanente skader og 46 fikk alvorlige skader, men ble friske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer