Verdens mest frivole rettsaker

Når urettferdigheten råder: Stella Awards har kåret de mest håpløse søksmålene som har vært opp for amerikanske domstoler. Det har ikke vært en vanskelig jobb. Følgende historier er ikke dokumenterte.

Når urettferdigheten råder.. Foto: Karoline Brubæk
Når urettferdigheten råder.. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Domstolenes avgjørelser matcher ikke alltid folks rettferdighetssans. Siden 1992 har Stella Awards rangert og kåret rettsaker og søksmål hvor urettferdigheten har rådet. Rettsakene har vært mange og mang en god latter må ha runget ut under arbeidet med å finne årets mest urettferdige dom.

Kathleen Robertson fra Austin, Texas fikk 780.000 dollar etter å ha brukket ankelen da hun snublet i en liten rakker under besøk i en møbelforretning. Butikkinnehaverne stilte seg uforstående til dommen all den tid rakkerungen var fru Robertsons egen sønn.

Den da 19 år gamle Carl Truman fra Los Angeles fikk utbetalt 74.000 dollar etter at naboen kjørte over hånden hans. Uhellet skjedde da Truman var i ferd med å stjele naboens hjulkapsler, mens nevnte nabo satt i bilen.

Skroll ned

Terrence Dickson fra Bristol i Pennsylvania var på vei ut av garasjen i huset han nettopp hadde rundtstjålet, da han oppdaget at garasjedøren ikke gikk opp. Døren tilbake til huset hadde nettopp smelt igjen bak ham. I garasjen ble Dickson sittende helt frem til huseieren vendte hjem åtte dager senere. Da hadde Dickson spist det han hadde funnet i garasjen, hundefor og Pepsi. Dickson krevde erstatning for den mentale uroen han hadde opplevd under innbruddet og fikk utrolige en halv million dollar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer