Verdens mest frivole rettsaker

Når urettferdigheten råder: Stella Awards har kåret de mest håpløse søksmålene som har vært opp for amerikanske domstoler. Det har ikke vært en vanskelig jobb. Følgende historier er ikke dokumenterte.

Når urettferdigheten råder.. Foto: Karoline Brubæk
Når urettferdigheten råder.. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Domstolenes avgjørelser matcher ikke alltid folks rettferdighetssans. Siden 1992 har Stella Awards rangert og kåret rettsaker og søksmål hvor urettferdigheten har rådet. Rettsakene har vært mange og mang en god latter må ha runget ut under arbeidet med å finne årets mest urettferdige dom.

 • Kathleen Robertson fra Austin, Texas fikk 780.000 dollar etter å ha brukket ankelen da hun snublet i en liten rakker under besøk i en møbelforretning. Butikkinnehaverne stilte seg uforstående til dommen all den tid rakkerungen var fru Robertsons egen sønn.
 • Den da 19 år gamle Carl Truman fra Los Angeles fikk utbetalt 74.000 dollar etter at naboen kjørte over hånden hans. Uhellet skjedde da Truman var i ferd med å stjele naboens hjulkapsler, mens nevnte nabo satt i bilen.
 • Skroll ned

 • Terrence Dickson fra Bristol i Pennsylvania var på vei ut av garasjen i huset han nettopp hadde rundtstjålet, da han oppdaget at garasjedøren ikke gikk opp. Døren tilbake til huset hadde nettopp smelt igjen bak ham. I garasjen ble Dickson sittende helt frem til huseieren vendte hjem åtte dager senere. Da hadde Dickson spist det han hadde funnet i garasjen, hundefor og Pepsi. Dickson krevde erstatning for den mentale uroen han hadde opplevd under innbruddet og fikk utrolige en halv million dollar.
 • 14.000 dollar fikk Jerry Wiliams fra Arkansas etter at han ble bitt i hekken av naboens hund av rase beagle. Williams hadde over en lengre tid beskutt hunden med luftgevær.
 • En Philadelphia-restaurant måtte betale Amber Carson 113.000 dollar etter at hun falt på restaurantgulvet og brakk benet. Grunnen til at Amber Carson falt var at hun snublet i en dam. Dammen var drinken hun litt tidligere på kvelden hadde kylt etter kjæresten under en krangel.
 • Kara Walton var ikke innstilt på å betale 3.50 i billettavgift til en nattklubb hun besøkte, og unngikk problemet ved å snike seg inn av vinduet på toalettet. Det endte uheldig; Walton brakk to fortenner under det hasardiøse forsøket. Dog ble Walton innvilget en erstatning: Nattklubbeieren måtte betale henne 12.000 dollar og tannlegeutgifter.
 • Merv Grazinski fra Oklahoma City fikk 1.750.000 dollar etter et bilkræsj med sin splitternye bobil. Under sin første kjøretur med bilen av type Winnebago fikk han lyst på en kopp kaffe. Han satte på den automatiske fartsmåleren og gikk rolig bak i bilen for å utføre kaffeærendet. Det resulterte i en sørgelig utforkjøring. Senere saksøkte han Winnebago for ikke ha frarådet om dette i bilens bruksanvisning.
 • - Husk at slike saker ofte blir anket videre i rettsapparatet, de verste avgjørelsene lukes som regel ut i neste instans, sier Øyvind Paulsen, jurist og redaktør i DinSide Økonomi.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer