Verdens mest spiste frukt

Verdens mest spiste frukt er faktisk mango, og det skal vi være glade for. I tillegg til at det er utrolig godt har den masser av sunne egenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Verdens mest populære fruktVerdens mest spiste frukt er faktisk mango, og det skal vi være glade for. I tillegg til at det er utrolig godt har den masser av sunne egenskaper.

Bernt Rognlien

Den stammer opprinnelig fra foten av Himalayafjellene i India og Bruma. Verdens mest spiste frukt, ble kultivert i India allerede flere tusen år før vår tidsregning. I dag er mango en av de fruktene som dyrkes mest i verden både i subtropiske og tropiske områder. Frukten er en steinfrukt som blir mer og mer populær i vestlige land og det finnes nærmere 1000 ulike sorter av frukten.

Det gule fruktkjøttet er veldig rikt på betakaroten, som er en viktig antioksydant som kan styrke immunappartet særlig hos eldre. Forskning har vist at flere ulike immunceller i kroppen blir mer aktive når vi spiser mat med mye betakaroten. Mango kan aktivere en type slike immunceller som kalles natural killer celler, som er viktig både i forsvaret mot virusinfeksjoner og kreft sykdommer. Regelmessig inntak av mango og andre vekster med mye betakaroten kan redusere risiko både for å få virusinfeksjoner og kreftsykdommer. Betakaroten vil lagres i huden som et pigment og beskytte huden mot solskader, så hvis du har tendens til å få soleksem kan rikelig inntak av betakarotenrike matvarer noen dager før du reiser til syden beskytte deg bedre og redusere sjansen for å utvikle soleksem og andre solskader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer