Verdens største panikkanfall

Her er de ti hendelser som har skapt mest panikk og massefrykt de siste tiårene.

Det har vært mange grunner til bekymring de siste tiårene, men noen har blitt mer paniske enn andre. Foto: colourbox.com
Det har vært mange grunner til bekymring de siste tiårene, men noen har blitt mer paniske enn andre. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste tiårene har vi flere ganger vært vitne til at hele verden skjelver i buksene av frykt for at det skal oppstå en pandemi eller en stor verdenskrise. De fleste gangene har imidlertid frykten vist seg å være ubegrunnet, og krisen blir avblåst rimelig kjapt igjen.

Time Magazine har laget en liste over de ti sykdommene og hendelsene som har skapt størst panikktilstander verden rundt de siste årene.

1. Svineinfluensa

Denne er det definitivt ingen som har glemt ennå, og de mest hysteriske har vel knapt fått av seg munnbindet. Men etter å ha vært litt småbekymrede har nå de fleste av oss roet oss ned og pustet lettet ut. Til tross for alt medieoppstyret vi så da frykten var som verst, er sjansen ganske liten for at det lite dødelige H1N1-viruset slår knockout på deg med det første.

Det er muligens et sjokk for noen, tja, la oss si for eksempel Egypt, som beordret alle landets griser slaktet i et skakkjørt forsøk på å stoppe spredningen av viruset.

Les også: Skaper unødvendig hysteri

Stadig færre blir nå smittet i Mexico, som er det landet som ble hardest angrepet av influensaviruset, og Verdens Helseorganisasjon har uttalt at viruset så langt ikke har skapt et vedvarende utbrudd i Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer