Verdens sunneste dietter

Stjel rått fra de mest helsebringende kostholdene på kloden.

SE TIL SØR-EUROPA: Landene rundt Middelhavet kommer ikke overraskende godt ut av det når kostholdsguruen skulle finne de sunneste diettene i verden. Foto: Colourbox
SE TIL SØR-EUROPA: Landene rundt Middelhavet kommer ikke overraskende godt ut av det når kostholdsguruen skulle finne de sunneste diettene i verden. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er kostholdet ditt så ille og ensidig at selv naboen din er gått lei (samme matos hver dag!)? Forhåpentligvis ikke! Men i stedet for å spise det samme kjedelige om og om igjen, hvorfor ikke la seg inspisere av de mange utenlandske kjøkken?!

I boken «The Five Factor World Diet» poengterer forfatteren og den amerikanske treneren Harley Pasternak at folk fra andre deler av kloden, som Asia, er langt slankere og sunnere, enn i land som USA. Han er overbevist om at man har mye å lære fra resten av verden, når det kommer til sunn matlaging.

I boken oppgir han i hvilke land det spises ekstra sunt, og hvor det i tillegg er høy forventet levealder og bare en liten andel fete personer, ifølge Forbes.com.

Det er åtte grunner til økende fedme

La deg inspirere!

I landene som presenteres i boken til Pasternak, består kostholdet stort sett av lite fett, mye fisk og magre proteiner, samt mye grønnsaker, frukt og belgfrukter.

Man vet at denne typen kosthold blant annet kan redusere kolesterolnivåer – og dermed redusere risikoen for hjertesykdom, samt minske risikoen for kreft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer