- Verdens sunneste mat

Er du ute etter oppskriften på et sunt kosthold? Disse matvarene gjør trikset.

Et eple er en god kilde til fiber, samt en rekke viktige næringsstoffer som vitamin K, som er viktig for beina. Foto: colourbox.com
Et eple er en god kilde til fiber, samt en rekke viktige næringsstoffer som vitamin K, som er viktig for beina. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver dag bombarderes vi med nye slankemetoder, dietter og hemmelige triks. Mange lurer på hva som egentlig er den beste dietten.

Vegetar? Veganer? Et kosthold bestående av mye proteiner? Eller hva med lav-kalorikost eller en diett uten melkeprodukter?

For å gjøre valget enda vanskeligere, presiserer eksperter at det ikke finnes en enkelt diett som egner seg for alle.

Men de fleste dietter har én ting til felles: De baserer seg på råvarer som nøtter, bær, bønner og magert kjøtt - uansett om kostholdsplanen går ut på et reduseret inntak av fett, proteiner eller karbohydrater, ifølge Forbes.com.

Det som gjelder for alle disse matvarene er at de inneholder lite sukker.

- Matvarer som dette, som ikke er prosessert og behandlet, inneholder praktisk talt et apotek av næringsstoffer, fytokjemikalier (naturlige kjemiske substanser red.anm.), enzymer, vitaminer, mineraler, antioksidanter, anti-inflammatoriske stoffer og sunt fett, skriver ernæringsfysiolog og forfatter John Bowden, som har definert en rekke matvarer som verdens sunneste.

Hvilke matvarer dreier det seg om? DinSide Helse forteller deg!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer