Verdiløse barneforsikringer

Fire av seks forsikringsselskaper utbetaler hovedsummen bare hvis barnet blir erklært medisinsk invalid. Dette høres jo greit ut, men det er en hake: Det er nesten umulig å få et barn erklært medisinsk invalid.

Publisert
Sist oppdatert

"Du har vel forsikret det kjæreste du har?" Gjengangeren begynner å bli kjent for småbarnsforeldre, og har trolig skaffet mange forsikringskunder i det siste. Blant salgsargumentene finner man mange i retning av at med barneforsikring unngår man at barnet må leve "et liv med minstepensjon". Selskapenes oversikter over vilkårene viser hvilke summer foreldre vil motta hvis barnet blir erklært 100% medisinsk invalid.

Hva skal til?

Men hva er det som egentlig skal til for å få utbetalt disse beløpene, som hos de fleste selskapene ligger på rundt 1,5 millioner kroner? Ganske mye, skal vi gå etter tabellene i Sosialdepartementets forskrift om menerstatning ved yrkesskade, som selskapene bruker til å fastsette graden av invaliditet.

I vår gjennomgang fant vi bare to diagnoser som kvalifiserte til en erklæring om 100 prosent invaliditet, og dermed hele beløpet utbetalt: "Totalt synstap", og "total eller subtotal døvhet, medfødt eller ervervet så tidlig at talen er uforståelig i samkvem med andre og ordforrådet er utilstrekkelig."Tabellen er forøvrig svært streng med å dele ut prosenter. Blant annet kvalifiserer diagnosen "demens - tydelig mental og kognitiv svikt og problemer med å kunne fungere i dagliglivet" bare til en invaliditetsgrad på 45-59 prosent. Det kan bety at det engangsbeløpet forsikringskunden har krav på, faktisk er omtrent halvert i forhold til beløpet som markedsføres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer