Verksteder kan snoke på PC-en din

Infocare leste Komplett-kundes nettlogg. Skal være sjeldent, men lovlig.

KAN VÆRE LOV: Om verkstedet trenger å se på dine private filer, skal de ha lov til det, ifølge Datatilsynet. Men kunden i vårt eksempel opplevde det som svært ubehagelig.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KAN VÆRE LOV: Om verkstedet trenger å se på dine private filer, skal de ha lov til det, ifølge Datatilsynet. Men kunden i vårt eksempel opplevde det som svært ubehagelig. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg trodde ikke i min villeste fantasi at dette gikk an.

Det sier kunden som i 2012 kjøpte en PC fra Komplett. Maskinen skal angivelig ikke ha fungert og ble derfor sendt tilbake, før en tvist oppstod. Denne endte i et vedtak fra Forbrukertvistutvalget (FTU) før jul.

Uenigheten handlet blant annet om hvor mye maskinen ble brukt av kunden. Her er et av argumentene fra FTU-vedtaket, som ikke gir kunden medhold:

"Videre anfører innklagde (Komplett) at PC-en har en konto med brukernavn og passord, og at klageren (kunden) tydeligvis har brukt denne maskinen. I loggen på Internet Explorer kan angivelig innklagde se at klageren 10.11.2012 lastet ned Skype, Panda Antivirus og aktiverte Microsoft Office".

Verkstedet til Komplett, Infocare, har med andre ord gått inn på kundens datamaskin og sjekket hva han har gjort på internett.

– Når de sjekker surfeloggen, kan de vel se på alt som er tilgjengelig. Så jeg vet ikke hva mer de sitter på, sukker kunden, som vi velger å ikke navngi.

Les også: Slik avslørte DinSide at Network Norway lagret nordmenns nettsurfing

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer