Verst for jobbende kvinner

Kvinner som har lange dager på jobb, får dårligere helse enn det menn gjør.

Publisert
Sist oppdatert

Er du kvinne og har en arbeidsdag som strekker seg mye lengre enn fra 8-16, er sannsynligheten for at du røyker, drikker kaffe og spiser usunn mat stor, skriver Reuters. Og kontorjobben setter seg ofte på magen!

- Kvinner som har lange dager på jobb spiser mat med mer sukker og fett, trener mindre, og drikker mer koffein. Dersom de er røykere, så røyker de mer enn sine mannlige kolleger, sier Dr. Daryl O’Connor.

Det er forskere ved Leeds University i England som står bak den nye undersøkelsen om hvilken effekt lange arbeidsdager har på helsa vår. De fant i tillegg at både menn og kvinner som jobber mer, drikker mindre alkohol.

Husk at det er sunt å ta deg noen kaffepauser!

Studien, som er offentliggjort ved forskningrådet the Economic and Social Research Council, viser imidlertid at menns trenings-, røyke- og kaffevaner ikke påvirkes av lange arbeidsdager. Menn i slips derimot blir feitere.

Bakgrunnen for studien var å se på hva stress gjør med menn og kvinners spisevaner. Forskerne så på hva som forårsaker stress, både på hjemmebane og på jobben, og hvordan vi mennesker reagerer på dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer