Vervene som får CV-en til å skinne

– Det er et kinderegg for deg som skal ut å søke jobb, sier leder ved Karrieresenteret.

Ved Universitet i Oslo er det over hundre forskjellige organisasjoner du kan engasjere deg i. Som student bør du bruke denne gyldne muligheten til å skaffe deg et fortrinn før du skal ut i arbeidslivet.  Foto: Colourbox
Ved Universitet i Oslo er det over hundre forskjellige organisasjoner du kan engasjere deg i. Som student bør du bruke denne gyldne muligheten til å skaffe deg et fortrinn før du skal ut i arbeidslivet. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En CV er på mange måter ditt profesjonelle DNA. På en side eller to skal du fremheve det som både karakteriserer deg og kvalifiserer deg for jobben du er på jakt etter. Det fine med ditt profesjonelle DNA, er at du påvirker det helt selv, gjennom studier, arbeidserfaring og tillitsverv.

Med de rette vervene øker du sjansene for å få drømmejobben. Derfor bør du rekke opp hånda neste gang du får mulighet til å engasjere deg.

Les også: Assad fikk sommerjobb som konsernsjef

Kinderegg

Som nyutdannet kan man havne i en klassisk høna eller egget-situasjon. Du får ikke jobb uten erfaring, og du får ikke erfaring uten jobb. Men det er her tillitsvervene kommer inn. Engasjerer du deg i studentforeninger, politiske partier eller andre organisasjoner, skaffer du deg verdifull erfaring samtidig som du studerer.

– Med tillitsverv i en forening kan du få et kinderegg i stedet. Her får du utløp for engasjementet ditt, venner og nettverk, samt erfaring som vil være relevant for senere karriere, sier Gisle Hellsten, leder for Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer