Ververne er her igjen

Nok et nettverksselskap: Nå kan du både tape penger selv og snyte venner og familie.

.. og månen består av ost De fleste nettverksselskapene appellerer til dem som drømmer om å ha evig ferie mens det regner arbeidsfrie penger.
.. og månen består av ost De fleste nettverksselskapene appellerer til dem som drømmer om å ha evig ferie mens det regner arbeidsfrie penger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bitreste for mange av dem som tapte skjorta i nettverksselskapet The Five Percent Community var ikke bare egne tap, men at de i stor utstrekning hadde påført også venner og kjente tap på flere titusen kroner ved å verve dem til pyramiden.

Tjen penger på postkassen din!

Utgangspunktet for idéen til PeopleString er ikke så dum. Det er i økende grad ulovlig å sende e-postreklame uten at mottakeren har godkjent det på forhånd. Den samme regelen har eksistert for mobilreklame en stund, og aktører som har samlet opp telefonnumre der mottakerne har gitt samtykke til reklame har kunnet selge disse nummerlistene for penger.

Så idéen er at du skal gi et slikt samtykke og få seks prosent av salgssummen når din e-postadresse videreselges. Har du vervet noen, får du to prosent av inntektene for deres adresser. For at utsenderne av e-postreklame skal få større effekt av reklamen, skal du også fylle ut et spørreskjema der du oppgir alder, kjønn og sivilstand og svarer på spørsmål om forbruksmønster og interesser. So far so good.

Ikke datatilsyn i USA

Dette er gratis å opprette en slik e-postkonto, og bortsett fra risikoen for at dine persondata kommer på avveie (selskapet er registrert i New Jersey, USA, hvor datatilsyn og liknende er omtrent fraværende) er det vel ingen stor risiko ved å tegne seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer