Vesentlig dyrere

Flere italienske restauranter i Storbritannia har kuttet tomater fra menyen som følge av prisøkningene, også i Norge merkes prishoppet.

ØKNING: Selv om flere av de norske pizzakjedene merker en prisvekst, opplever de ikke pizza-trøbbel som i Storbritannia. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
ØKNING: Selv om flere av de norske pizzakjedene merker en prisvekst, opplever de ikke pizza-trøbbel som i Storbritannia. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Publisert

På søndag ble det slått pizza-alarm da The Guardian meldte at mange italienske restauranter i Storbritannia velger å kutte tomater fra menyen, etter en svimlende prisvekst.

Den britiske regjeringen peker på krevende værforhold i Sør-Europa og Nord-Afrika, i tillegg til at høye strømpriser begrenser drivhusproduksjon av grønnsaker i Storbritannia og Nederland, ifølge The Guardian.

- Jeg ser ikke lys i enden av tunnelen, fortalte Enzo Oliveri, lederen for FIC, en fagorganisasjon for italienske kokker i Storbritannia, ifølge The Guardian.

Som følge av Storbritannias tomatkrise har DinSide kontaktet flere norske pizzakjeder, for å finne ut om det norske folk må forberede seg på tomatfrie pizzaer.

- Reell økning

Jan Henrik Jelsa, administrerende direktør og gründer av Pizzabakeren, forklarer at de har merket veksten.

- Vi har merket en prisøkning på tomater som er vesentlig større enn andre råvarer. Vi har per dags dato ikke vurdert å gjøre noen endringer i bruken av tomater på pizzaene våre, skriver Jelsa til DinSide.

Rune Sandvik, kjededirektør for Peppes Pizza, har også merket prisveksten på tomater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer