Vet du hva du skriver under på?

Det er ikke bare Facebook som har oppsiktsvekkende avtalevilkår. Se hva Finn.no krever.

Foto: Finn.no
Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Facebook har fått krass kritikk for sin svært kontroversielle brukeravtale. Avtalen gir Facebook retten til å gjøre nær sagt hva de vil med informasjonen og bildene brukerne laster opp på nettsidene.

Facebook er kanskje blant de verste i klassen, men også andre nettsteder opererer med oppsiktsvekkende brukervilkår. Blant annet den norske markedsplassen Finn.no.

I brukeravtalen til Finn Torget må nemlig brukerne godta at Finn kan gjøre hva de vil i evig framtid med bildene du har lastet opp:

"Ved å legge inn bilder på FINN, aksepteres at FINN torget får en ikke-eksklusiv, evigvarende og vederlagsfri bruksrett til bildene, både i forbindelse med FINN og andre utnyttelsesformer."

Les også: Nå har Facebook snudd

- Litt uklart

Ansvarlig for forbrukersikkerhet i Finn, Lars Vinden, sier det er praktiske grunner til at portalen vil ha rettigheter til brukerbildene.

- Vi vil forbeholde oss retten til å bruke disse bildene i presentasjoner eller markedsføringer, uten å måtte kontakte opphavspersonen hver gang, sier Vinden.

Han forsikrer om at dette er formålet med paragrafen, og at bildene ikke vil bli misbrukt på annen måte. Han erkjenner også at dette ikke kommer klart nok fram av teksten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer