Vet for lite om brystkreft-fare

Nesten tre av fem kvinner vet ikke at risikoen for brystkreft øker med alderen, ifølge ny forskning.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Illustrasjonsfoto: Colourbox.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg oktober, som er måneden da det settes fokus på brystkreft i mange land, og flere nye undersøkelser har nå sett på kvinners kunnskap om sykdommen. Den kunne vært bedre, viser en undersøkelse gjort av den britiske veldedige organisasjonen Breast Cancer Care.

Les også: - Kreftfare med fettfattige bryster:

Tre av fem uten kunnskap58 prosent av de 1.000 kvinnene i undersøkelsen kjenner nemlig ikke til at jo eldre de blir, jo større er risikoen for brystkreft.

Alder er en av de viktigste risikofaktorene for brystkreft, men i denne undersøkelsen er det de eldste som kjenner minst til sammenhengen, skriver organisasjonen på sine nettsider.

65 prosent av kvinnene mellom 45 og 54 visste ikke om den økte risikoen med alder, sammenlignet med 63 prosent blant de mellom 35-44 og 42 prosent mellom 18 og 24.

- Sammenhengen mellom høy alder og brystkreft er vel etablert, men disse overraskende resultatene avslører at beskjeden ikke når ut til flesteparten, sier Christine Fogg, administrerende direktør ved Breast Cancer Care.

Les også: Unge kjøper kreftforsikring:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer