Vet ikke hva den dekker

Mange ser først på forsikringsvilkårene etter at ulykken har inntruffet. Da kan det være for sent.

Vet du hva forsikringen din egentlig dekker?  Foto: colourbox.com
Vet du hva forsikringen din egentlig dekker? Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Aftenposten som skriver dette i dag. De har snakket med Forsikrings-klagekontoret (FKK) som forteller at en relativt stor del av klagene de får inn, skyldes at kunden ikke har satt seg godt nok inn i vilkårene på forhånd.

Lær deg de grunnleggende reglene om forsikring i DinSides kjappe guide til forsikring

- Det kan være veldig vanskelig å sette seg inn i vilkårene, men det er viktig å lese dem, siden det er vilkårene som angir blant annet dekning og dine plikter som forsikringstaker, sier Helga Skofteland i Forbrukerrådet til Aftenposten.

Les unntakene

Vel så viktig som å vite hva forsikringen dekker, er å kjenne til unntakene.

- Det er nok en del som tenker at "her har forsikringsselskapet brukt den lille skriften", som det kalles på folkemunne. Men også "den lille skriften" er der for å leses, sier informasjonsdirektør i If, Jack Frostad.

Hvis du ikke har fulgt sikkerhetsforskriftene, kan det få konsekvenser. Det er for eksempel ikke likgyldig hva du foretar deg i hjemmet. Begynner du å leke med elekstrisk utstyr, kan dette føre til en avkorting i forsikringen

Gullsmed, skuespiller eller idrettsutøver? Ikke alle yrkesgrupper er like populære hos forsikringsselskapene Vi oppdaget merkelige forsikringsvilkår hos feriehusforsikreren Norwegian Broker.

Hvilke forsikringer trenger jeg?

Den enkeltes forsikringsbehov varierer fra person til person, men i den grad det går an å generalisere, trenger du innboforsikring, uføreforsikring og reiseforsikring - i tillegg til gjeldsforsikring om du har lån, villaforsikring om du eier egen bolig og bilforsikring om du har bil eller andre motoriserte kjøretøy. Her finner du en utfyllende oversikt

Les også: Ta forsikringen ut av landet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer