Dagpenger ved permittering

Vet ikke når dagpengene kan utbetales

En enorm pågang av dagpengesøknader som følge av permitteringer innen flere bransjer, gjør at Nav ikke vet når de permitterte vil få utbetalt dagpenger. Du kan imidlertid få forskudd.

VENTETID PÅ DAGPENGER: Nav selv vet ikke når de som har søkt om dagpenger kan begynne å få disse utbetalt. Foto: NTB Scanpix
VENTETID PÅ DAGPENGER: Nav selv vet ikke når de som har søkt om dagpenger kan begynne å få disse utbetalt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 15:40:

Arbeids- og sosialdepartementet sier nå til Dinside at regjeringen åpner for forskuttering av dagpenger til de som ønsker det.

Dette ble vedtatt i statsråd 27. mars. Ifølge departementet er det frivillig for dagpengesøkerne om de ønsker en slik forskuttering, eller om de foretrekker å vente på at endelig vedtak om dagpenger blir truffet.

For å få utbetalt et forskudd må man ha søkt om dagpenger, og oppfylle grunnleggende krav til å motta slike. Deretter må man søke konkret om forskuddsutbetaling. Dette søknadsskjemaet vil være tilgjengelig på nav.no i løpet av ettermiddagen mandag 30.mars.

Det betyr at de første kan regne med å få pengene inn på konto i løpet av fredag 3. april. Ordningen med forskuddsutbetaling vil i første omgang gjelde i en måned.

– Mange som har mistet jobben eller er permittert er i en svært vanskelig situasjon, og har ikke anledning til å vente på lang saksbehandling hos Nav før de får tilgang på dagpenger. Nav jobber på spreng for å håndtere den store søknadsmengden, men vi ser behovet for å få på plass en midlertidig løsning som raskt sikrer folk penger på konto i påvente av et eget dagpengevedtak. Med forskutteringsordningen vi nå åpner for løser vi deler av det akutte behovet, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.