Vi avslører 7 treningsmyter

Fjerner situps magefettet, og kan jeg ta dem hver dag?

Du bør la magemusklene hvile minst en dag mellom hver treningsøkt.  Foto: colourbox.com
Du bør la magemusklene hvile minst en dag mellom hver treningsøkt. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det florerer mange ulike oppfatninger om hva som er riktig trening, hva som er skadelig, og hva som gir best resultater. Og det er kanskje ikke så rart, siden vi alle er forskjellige individer, som reagerer individuelt på treningen. Det som funker for deg, funker kanskje ikke like godt for treningskameraten din.

Les også: Jeg kan ikke trene fordi...

Et personlig treningsprogram som er utarbeidet i samråd med en treningsekspert kan derfor være en nyttig investering. Noen grunnregler gjelder imidlertid for oss alle, uavhengig av kjønn, alder og fysisk form. Her er treningsmytene som ekspertene vil avlive en gang for alle:

Myte: Det beste for knærne er å løpe på en tredemølleJogging er en flott form for kondisjonstrening, og selv om det å løpe på en tredemølle til en viss grad kan være mindre belastende for knærne dine enn asfalt, vil det alt i alt slite på knærne å jogge, i lengden. Det beste er derfor å krysstrene, det vil si å kombinere løpingen med for eksempel ergometersykling, terrengsykling og trening på stepmaskin.

Myte: Situps fjerner magefettet Situps er bra for å styrke muskulaturen, men gjør dessverre lite med magefettet. Hvis du ønsker deg flat mage, må du få ned fettprosentene i kroppen. Det er fordi fettet brennes innenfra og ikke utenfra. De delene av kroppen som har høyest fettprosent vil også være de siste stedene du merker forandring. Å utføre regelmessig kondisjons- og styrketrening og føre et sunt kosthold er det eneste du kan gjøre for å nå målet om den flate drømmemagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer