- Vi beklager

Utbetaling drøyer.

FORSINKET: Ekstra utbetaling fra Nav er forsinket. Foto: Terje Pedersen/NTB
FORSINKET: Ekstra utbetaling fra Nav er forsinket. Foto: Terje Pedersen/NTB Vis mer
Publisert

Nav gir 3.000 kroner som en engangsutbetaling til alle uføre på minstesatsene, til sammen 88 553 personer, nå i februar.

Forsinket

Høye priser gjør at Stortinget har bevilget ekstra penger til alle uføre som går på minstesatsene. Pengene skal være på konto innen utgangen av uke 6, altså innen 13. februar, skriver FriFagbevelse.

Nå melder imidlertid etaten at utbetalingen er forsinket.

- Utbetalingen er forsinket og vil være på konto i løpet av uke 7. Vi beklager forsinkelsen, skriver de på sine nettsider.

Utbetalingen er skattefri og fører heller ikke til reduksjon i uføretrygd eller barnetillegg.

Pensjonister

Det er også bestemt at minstepensjonister skal få 4000 kroner ekstra i året. Denne utbetalingen kommer i løpet av våren.

Overfor nettstedet Vi.no sier Lene Lied, seksjonssjef i Nav, at årsaken til at utbetalingen ikke kommer før til våren, er at Nav trenger noe tid for å identifisere de personene dette vil gjelde.

- Endringen ble vedtatt i desember. Nav trenger noe tid for å identifisere de personene dette vil gjelde, og sikre at de riktige personene får denne økningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer