95 prosent av de engelske legene som deltok i undersøkelsen sier de har opplevd pasienter som hermer etter sykdommer en skuespiller i en såpeopera er blitt rammet av, eller lest om i en avis.
Forskningen, som ble gjort av Norwich Union Healthcare, viser også at 60 prosent av de 200 legene i undersøkelsen tror den økende mengden medisinske temaer som blir tatt opp i såpeoperaer, på livsstilsprogrammer, i aviser og magasiner, gjør pasientene paranoide.
De sier denne eksponeringen oppfordrer pasientene til selvdiagnostisering ved å spørre venner og familie om råd før de går til fastlegen.
87 prosent av legene i undersøkelsen sier pasientene allerede har bestemt seg for hvilken diagnose de har når de møter opp til legetimen, og 68 prosent sier konklusjonen ble trukket etter råd fra venner og familie.
En annen undersøkelse med 1.000 deltagere viser at råd fra venner og familie topper listen når man skal sette en diagnose på seg selv (29 prosent), foran medisinsk litteratur (19 prosent) og internett (9 prosent).
- Media gjør en viktig jobb ved å opplyse om forskjellige helsespørsmål, og dette må ikke undervurderes, sier forskningsleder Doug Wright til avisen Daily Mail.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger