Vi bytter ikke strøm

Norske forbrukere er svært loyale overfor sin lokale strømleverandør, ifølge NTB.

Publisert
Sist oppdatert

Tre av fire norske husholdninger holder seg fortsatt til den største strømleverandøren i sitt område, selv om disse selskapene ofte har de høyeste prisene.

Slappe

Bare 2,7 prosent av husholdningskundene skiftet strømleverandør i løpet av første kvartal, og dette skyldtes ikke at rimelige, uavhengige leverandører økte sin markedsandel.

Statistikk fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) viser at ved utgangen av 1. kvartal 2005 er det vel 75 prosent av kundene som holder seg til den dominerende kraftleverandøren i sitt område. Og dette er så å si den samme andelen som ved årsskiftet.

Sjekk din strøm

Det ser heller ikke ut til at kundene blir mindre trofaste - selv om det er blitt forholdsvis enkelt å bytte leverandør. Tallene var nemlig nøyaktig de samme ved siste årsskifte. De største selskapene har ifølge NVE jevnt over høyere priser, men dette skremmer åpenbart ikke kundene deres

Føler du deg truffet? Trykk her for å gå direkte til strømprislistene - her kan du finne den leverandøren som er billigst for deg.

Trykk på lenkene under for å gå rett inn i de ulike prislistene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.