Vi drikker minst

Nordmenn drikker ikke halvparten så mye som verstingene.

Nordmenn drikker minst i Norden. Foto: Colourbox
Nordmenn drikker minst i Norden. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse gjort av det finske Folkehelseinstituttet, viser at nordmenn og islendere er de nordiske folkeslagene som drikker minst alkohol: Vi drikker omkring 6 liter alkohol hver per år.

De nordiske landene som drikker mest, inntar ifølge den finske undersøkelsen mer enn dobbelt så mye alkohol, enn folk fra Norge og Island.

Forlenger livet med fem år

Storkonsumentene

Det nordiske landet som har størst alkoholkonsum per innbygger, er Finland. Der drikker hver innbygger i gjennomsnitt 15 liter alkohol per år - hvorav 12,5 liter ren alkohol. Dette skriver det danske nyhetsbyrået Ritzau.

På andreplass kommer danskene - som drikker nøyaktig dobbelt så mye alkohol som nordmenn og islendere: 12 liter per år er gjennomsnittskonsumet for en danske.

Alkohol knytter sterkere bånd

Söta bror befinner seg midt på treet hva gjelder alkoholkonsum - med et gjennomsnittsforbruk på 9,5 liter per år.

Blir sykere

En fersk studie av alkoholkonsumets påvirkning på sykefravær, som nylig ble offentliggjort av Statens institutt for rusmiddelforskning (sirus), viser at økt alkoholforbruk gir økt sykefravær i den mannlige andelen av befolkningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer