Vi elsker vår mobil

Mobil prisreduksjon gjør at stadig flere ringer mobilt fremfor med fasttelefon.

Publisert
Sist oppdatert

Veksten i antall mobilabonnementer fortsetter i første halvår i 2007, og vi snakker mer i mobiltelefonen. Samtidig er det blitt billigere både å ringe og å sende meldinger. Det skriver Post- og teletilsynet (PT) i en pressemelding.

Statistikken til Post- og teletilsynets viser imidlertid at totalomsetningen i mobilmarkedet er i ferd med å flate ut, fordi veksten i abonnementer og trafikk ikke er tilstrekkelig til å oppveie prisreduksjonen.

I første halvår 2007 er omsetning per abonnent lavere enn i samme periode i 2006, når alle mobilselskapene ses under ett.

Fastpris på mobilen

Over 5,2 millioner abonnementer

Vi snakker mer - og det er blitt billigere...
Vi snakker mer - og det er blitt billigere... Vis mer


Veksten i antall mobilabonnementer var på sju prosent fra første halvår 2006 til første halvår 2007, og passerte dermed 5,2 millioner. Taletrafikken fra mobiltelefoner økte med over 20 prosent, mens antall sendte SMS-meldinger økte med 12 prosent.

Ifølge PT er antall sendte meldinger per kunde per måned nå i ferd med å passere 100, når både SMS, MMS og andre innholdsmeldinger er inkludert.

Bare 30 prosent av mobilkundene bruker nå kontantkort.

Lett å jukse med jobbmobil

Sterk vekst i bredbånd

Nå er det mer enn 421.000 husstander som har gått over til bredbåndstelefoni. Det er en økning på nesten 278.000, sammenlignet med utgangen av første halvår 2006. Og mer enn hver tredje husstand med bredbånd har tatt i bruk bredbåndstelefoni.

Videre viser statistikken at fasttelefoni-trafikken går nedover. I første halvår 2006 hadde 80 prosent av norske husstander en fasttelefon, denne prosentandelen er i første halvår 2007 redusert til 77 prosent.

Og vi prater også mindre i fasttelefonen: Ringetiden er nemlig redusert med 91 minutter det seneste året.

Sjekk DinSides mobilkalkulator

Kilde: Post- og Teletilsynet.

Les mer om mobil:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer