Vi elsker vår mobil

Mobil prisreduksjon gjør at stadig flere ringer mobilt fremfor med fasttelefon.

Publisert
Sist oppdatert

Veksten i antall mobilabonnementer fortsetter i første halvår i 2007, og vi snakker mer i mobiltelefonen. Samtidig er det blitt billigere både å ringe og å sende meldinger. Det skriver Post- og teletilsynet (PT) i en pressemelding.

Statistikken til Post- og teletilsynets viser imidlertid at totalomsetningen i mobilmarkedet er i ferd med å flate ut, fordi veksten i abonnementer og trafikk ikke er tilstrekkelig til å oppveie prisreduksjonen.

I første halvår 2007 er omsetning per abonnent lavere enn i samme periode i 2006, når alle mobilselskapene ses under ett.

Fastpris på mobilen

Over 5,2 millioner abonnementer

Veksten i antall mobilabonnementer var på sju prosent fra første halvår 2006 til første halvår 2007, og passerte dermed 5,2 millioner. Taletrafikken fra mobiltelefoner økte med over 20 prosent, mens antall sendte SMS-meldinger økte med 12 prosent.

Ifølge PT er antall sendte meldinger per kunde per måned nå i ferd med å passere 100, når både SMS, MMS og andre innholdsmeldinger er inkludert.

Bare 30 prosent av mobilkundene bruker nå kontantkort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer