- Vi er ikke terrorister

Et helt folk føler seg uthengt.

Foto: Indefence.is
Foto: Indefence.is Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 56.000 mennesker, drøyt en sjettedel av Islands befolkning, har skrevet under på en protestkampanje mot Storbritannias statsminister Gordon Brown.

Grunnen er at Brown tidligere denne måneden varslet at han ville gå til rettslig sak mot den islandske regjeringen, for å forsikre seg om at britiske kunder i islandske banker ikke mister sparepengene sine.

Storbritannia har tatt steget helt ut og bruk antiterroristloven Anti-terrorism, Crime and Security Act of 2001 for å kunne fryse deres aktiva. Dette er en lov som er blitt brukt mot Al Qaida og terrornettverk i Iran og Nord-Korea, ifølge svenske Aftonbladet.

Stemningsrapport fra Island: - Det verste er at ingen vet hva som vil skje

Klar beskjed til Gordon Brown

Nå har altså tusenvis av mennesker gått ut i protest mot Storbritannia, og bruken av antiterroristloven.

Protestaksjonen skriver på sine nettsider Indefence.is at Brown har urettmessig bruk antiterroristloven mot Islands innbyggere for egen kortsiktig politiske vinning.

- Dette har gjort vår kritiske sitasjon til en nasjonal katastrofe, som påvirker familier på både Island og i Storbritannia, skriver Indefence.is.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.