Vi er oppsiktsvekkende rike

Ifølge en undersøkelse utført av Postbanken, har gjennomsnittsnordmannen hele 299.000 kroner på bok.

Ifølge en undersøkelse utført av Synovate på oppdrag fra Postbanken, har gjennomsnittsnordmannen nesten 300.000 kroner i oppsparte midler. Undersøkelsen avdekker imidlertid store kjønnsmessige og geografiske forskjeller. Foto: Colourbox.com
Ifølge en undersøkelse utført av Synovate på oppdrag fra Postbanken, har gjennomsnittsnordmannen nesten 300.000 kroner i oppsparte midler. Undersøkelsen avdekker imidlertid store kjønnsmessige og geografiske forskjeller. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kan det virkelig være sant? Ja, i hvert fall hvis vi skal tro den store undersøkelsen "Sparepuls" utført av meningsmålingsinsituttet Synovate for Postbanken. Undersøkelsen ble utført i uke 21 i år (den siste uken i mai) og Synovate har telefonintervjuet 1.004 respondenter.

På spørsmålet "Hvor mye har du i oppsparte midler? (Se bort i fra egenkapitalen som eventuelt finnes i bolig)" svarer altså respondentene slik at gjennomsnittet ender på nesten 300.000 kroner.

Les også: Her får du superrente nå

Menn mest bemidlet

Men undersøkelsen avdekker ikke bare at nordmenn er oppsiktsvekkende rike - den avdekker også voldsomme kjønnsforskjeller. Mens gjennomsnittskvinnen svarer at hun har 202.000 kroner i oppsparte midler, oppgir gjennomsnittsmannen hele 385.000 kroner - nesten dobbelt så mye.

Jo eldre, jo mer oppsparte midler

Ikke overraskende, er det de eldste som kan skilte med mest oppsparte midler. Respondenter som oppgir alder "60 år og mer" oppgir hele 442.000 kroner, 40-59-åringene oppgir 366.000 kroner og 25-39-åringene oppgir 197.000 kroner. På bunn finner vi 15-24-åringene, som i snitt likevel oppgir å sitte med 111.000 kroner i oppsparte midler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer