Vi får dårligere råd

Renteøkninga betyr færre og kortere feriereiser.

Publisert
Sist oppdatert

Etter de siste renteøkningene strammer vi livreima og sparer.

Nå reiser vi mindre til utlandet, viser en undersøkelse gjennomført av Synovate på oppdrag for Nordea.

I år sier 73 prosent av oss at vi vil feriere i Norge, og av disse vil 58 prosent tilbringe ferien hjemme i egen stue. I 2007 svarte 62 prosent at de skal tilbringe ferien ute av landet, mens i år er det altså 58 prosent som sikkert vet at de skal ut av landet hele eller deler av ferien.

Ferie i år

Hvor skal du feriere i år? (Avsluttet)
Jeg skal feriere utenfor Norge, så klart(51%) 45
Jeg skal være hjemme(33%) 29
Jeg skal på hytta(16%) 14
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Skyldes ønsket om hjemmeferie en bekymring for økonomien? Spør Nordea seg.

Det er de med høyest inntekt som helst vil utenlands. 65 prosent av husholdningene med høye inntekter oppgir at de skal ut av landet. Av dem med lavere inntekt skal under halvparten ut av landet.

Feriepengene til feriekassa

Mens mange bruker de deilige feriepengene til å betale gjeld og andre utgifter, er det disse pengene som sørger for at vi drar på tur.

Feriepenger betaler inkassogjeld

66 prosent av norske innbyggere sier at de finansierer ferien med feriepenger. Men vi bruker mindre penger på ferie i år enn i fjor. I år bruker husholdningene 19.850 kroner på ferie, mens vi i fjor brukte 20.300 kroner. Nedgangen kan skyldes renteoppgang, og at livsoppholdet har blitt dyrere.

AKTUELT


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer