Vi fulgte statsbudsjettet live

Statsbudsjettet er lagt frem, vi følger presentasjonen direkte.

Kristin Halvorsen fikk mye oppmerksomhet da hun ankom Stortinget i dag, like før klokken 10.00 Foto: Kim Jansson
Kristin Halvorsen fikk mye oppmerksomhet da hun ankom Stortinget i dag, like før klokken 10.00 Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag presenterer regjeringen forslag til nytt statsbudsjett foran et samlet Storting og pressekorps. Vi dekker begivenheten live, og nå kan også du være med å si din mening.

DinSide er på plass, og denne gangen liveblogger vi direkte. Skroll ned for å lese bloggen.

Vi benytter oss av nettjenesten Cover It Live, som også gir muligheten for at dere lesere kan kommentere pressekonferansen underveis. En annen fordel er at innholdet oppfriskes automatisk slik at du slipper å oppdatere i nettleseren.

Finansminister Kristin Halvorsen underretter nå Stortinget om forslaget til statsbudsjett: I forkant av fremleggelsen har regjeringen måttet tåle kritikk om at statsbudsjettet ikke er tilpasset finanskrisen.

Mer om budsjettet:
Alt om bil i budsjettet finner du på denne lenken
BSU-grensen heves
Boligeiere får skattesmell
Staten sponser G-strengen (!)

Under finner du vår livedekning av pressekonferansen. Bare trykk på "play"-knappen for å følge dekningen (ingen fare - vi blogger ikke på latin), og post gjerne din kommentar i feltet nederst. Vi gjør oppmerksom på at kommentarer ikke automatisk slipper igjennom, og at du kan slå av og på lyd og automatisk skrolling nederst i boksen.


Her er budsjettvinnerne

Samferdselssektoren skal bli den store vinneren i årest budsjett. Regjeringen bevilger 50 millioner kroner til dobbeltsporet jernbane mellom Oslo og Ski.

Veibudsjettet øker med 10 prosent, en økning på 1,6 milliarder kroner. Dette gir Statens vegvesen mulighet til å sette i gang med 12 større veiprosjekter. Satsingen på målrettede trafikksikkerhetsinvesteringer er økt med 450 millioner kroner, som er nesten en dobling fra 2008. Dette betyr blant annet fullføring av 15 km midtrekkverk til 310 millioner kroner, samt oppstart av ytterligere 15 km. I tillegg bygges det 69 km med 4-felts motorveg med midtrekkverk. Vegvesenet sier seg også fornøyd med økt satsning på trafikksikkerhet langs veiene.

Natur og Ungdom demonstrerte utenfor Stortinget i dag. Foto: Kim Jansson
Natur og Ungdom demonstrerte utenfor Stortinget i dag. Foto: Kim Jansson Vis mer


- Med et stadig økende forfall og alle de uløste oppgavene knyttet til vegnettet er årets budsjett gledelig og nødvendig, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen i en pressemelding.

Også miljøvern får sitt. Ifølge Aftenposten vil regjeringens forslag til miljøbudsjett neste år være på 4,08 milliarder kroner. Det er en økning på nesten 25 prosent fra i år.

Bistandsbudsjettet får også et løft. Regjeringen vil bruke 26,2 milliarder kroner, en økning på hele 3,9 milliarder kroner.

Regjeringen skal også bevilge 15 milliarder kroner til å pusse opp skolebygg. Dette skal også omfatte svømmehaller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer