Vi handler mer med Java-fri BankID

Før ga vi opp midt i handelen. Nå fullfører flere.

Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nettbutikker har betalingsløsninger som bruker BankID. Og bransjen har lenge snakket om hvordan dette fører til kunder som ikke gjennomfører kjøpene sine.

Noen avbryter fordi kodebrikka ikke er tilgjengelig. Dette er det ikke så mye å gjøre med, da BankID fortsatt er avhengig av slike koder, fra brikka eller mobilen din.

Men mange avbryter også på grunn av Java. Fordi de sitter på mobiler og nettbrett som ikke støtter Java, eller fordi Java på PC-en slår seg vrang.

Nå som BankID 2.0 uten Java tar over, er disse grunnene i ferd med å forsvinne.

LES OGSÅ: Utrolig, men sant – norske banker har egne ansatte bare for å hjelpe folk med Java-problemer

Gir ikke opp

- Gjennomføringsgrad er en sentralt faktor for både kunder og sluttbrukere, forteller leder for forretningsutvikling Arne Vidar Haug i Signicat på BankIDs nettsider.

Gjennomføringsgrad er det bransjen kaller hvorvidt du gjennomfører et kjøp eller ikke. Og Signicat er et selskap som leverer identifiseringsløsninger med BankID til blant annet Komplett.

Har du gitt opp en handel på grunn av BankID?

(Avsluttet)
Ja, på grunn av Java(60%) 2442
Nei(22%) 891
Ja, på grunn av kodebrikka(18%) 718
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Deres tall viser at gjennomføringsgraden har økt 40 prosent hos kundene som har tatt i bruk Java-fri BankID, kalt BankID 2.0. Dette betyr ganske enkelt: Vi handler mer når ikke Java stanser oss.

- Tallene bekrefter at BankID uten Java er enklere å bruke, mener Haug.

LES OGSÅ: Kan man se for seg BankID uten kodebrikker? Vi spurte

2014 - året Java døde

- I underkant av 70 prosent av BankID-bruken skjer på ny løsning. Vi er imponert over at brukerstedene og partnerne kom så raskt i gang. Det betyr mye for oss at BankID oppleves som enkelt, og med Java-fri BankID er vi godt på vei, sier kommunikasjonssjef Hege Steinsland i BankID Norge.

Digipost var først ute med Java-fri BankID 2.0, da de lanserte i september. Nordea og Sparebank 1 kunne tilby Java-fri innlogging måneden etter. Og i november slapp DNB-kundene Java-maset.

Samme måned forsvant Java fra også offentlige tjenester, da deres innlogging med ID-porten nå bruker BankID 2.0.

LES OGSÅ: BankID-passordet ditt er noe annet enn du kanskje trodde

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer