Vi handler mindre

Men mat og drikke unner vi oss som aldri før.

Vi bruker mindre penger i butikkene, men ikke i kolonialen. Foto: Per Ervland
Vi bruker mindre penger i butikkene, men ikke i kolonialen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Omsetningsvolumet til detaljhandels-bedriftene gikk ned med 0,9 prosent fra september til oktober i år, viser volumindeksen justert for sesongvariasjoner. Den har ikke vært så lav siden januar i år, og volumet har gått ned for de fleste bransjer fra september til oktober i år. Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Uten justering for sesongvariasjoner har det vært en svak vekst i volumet fra oktober i fjor til oktober i år. Veksten var på 0,7 prosent. For kategorien ”butikkhandel med andre nye varer”, var det en nedgang i omsetningsvolumet med 2,2 prosent. Denne kategorien inkluderer blant annet butikker som selger tekstiler og utstyrsvarer, klær, sko, elektriske varer, møbler og byggevarer.

Tallene fra SSB er ikke så overraskende. Mange har observert at salget allerede er i gang mange steder i landet.

- Vi har et ganske tvetydig bilde av situasjonen. Noen bransjer melder om at salget går relativt greit, mens andre har større problemer. Forhandlere av byggevarer, møbler og elektronikk er nok de som har merket det hardest foreløpig, sier informasjonssjef i Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon (HSH) Jarle Hammerstad til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer