Vi har testet gjør det selv-sushi

Fullt mulig å lage selv - men hvor godt blir det?

Sushi mealkit fra Blue Dragon skal inneholde alt man trenger for å lage hjemmelaget sushi. Foto: Berit B. Njarga
Sushi mealkit fra Blue Dragon skal inneholde alt man trenger for å lage hjemmelaget sushi. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bor man på den norske landsbygda, er det mer eller mindre umulig å spore opp en sushirestaurant.

Så hva gjør en sushi-elsker, som ikke lenger bor i storbyen der det ligger minst en sushi-restaurant et steinkast unna?

Nød lærer naken kvinne å spinne, sier ordtaket. DinSide har testet om gjør det selv-sushi kan dempe sushi-nøden blant de ikke-så-urbane.

Stort sett enkelt

Utstyrt med Sushi-settet "Sushi Mealkit" fra matprodusenten Blue Dragon, skal vi sjekke om det er et godt alternativ å lage sushi selv. Her får man alt utstyret som trengs for å lage sushi-varianten maki, bortsett fra fyllet som man kjøper ved siden av.

Vi har valgt salmalaks og crabsticks som fyll, for å teste ut en dyr og en billig variant.

Sushi-settet inneholder fremgangsmåte på hele ti språk, som vi forsøker å følge til punkt og prikke. Risen kokes i de såkalte "boil in bag"- posene. Så tilsetter vi eddik, plasserer et Nori-ark på den medfølgende bambus-matta, og fordeler ris og fyll etter anvisningen.

Problemet oppstår når herligheten skal rulles sammen til maki-ruller. Vi trenger noen klønete forsøk før resultatet etterhvert blir helt greit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer