Vi har testet Skandiabankens innlogging med QR-kode

Den kjappeste nettbank-innloggingen vi har sett.

NY INNLOGGING: Blir scanning av QR-koder når du vil inn på nettbanken vanlig om et år? Det er i hvert fall den kjappeste løsningen vi har prøvd. Foto: AKSEL RYNNING
NY INNLOGGING: Blir scanning av QR-koder når du vil inn på nettbanken vanlig om et år? Det er i hvert fall den kjappeste løsningen vi har prøvd. Foto: AKSEL RYNNING Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenker du at «tid er penger» og kniper på hvert eneste sekund, eller setter du rett og slett bare pris på teknologiske nyvinninger som gjør hverdagslivet litt enklere?

Da vil kanskje Skandiabankens nye nettbank-innlogging være midt i blinken for deg.

Ved å scanne QR-koder kan du nemlig spare flerfoldige sekunder.

LES OGSÅ: Prøver å svindle deg når du logger ut av nettbanken

Raskeste løsningen

RASKERE: Med Skandiabankens nye innloggingsløsning kommer du deg inn i nettbanken brennkvikt.  Foto: AKSEL RYNNING
RASKERE: Med Skandiabankens nye innloggingsløsning kommer du deg inn i nettbanken brennkvikt. Foto: AKSEL RYNNING Vis mer


For dem som samler opp fakturaer i en haug og betaler ved månedslutt, er det nok fremdeles lettest å gjøre det på en PC.

Lei av lange KID-nummer? her kan du scanne fakturaene med mobilen

De siste årene har det kommet flere løsninger som har gjort det lettere å logge seg inn i nettbanken, og dermed gjort den gamle kodebrikken nesten overflødig.

Denne måneden lanserte Skandiabanken sin nye innloggingsløsning: en QR-kode-scanner.

Da slipper man å skrive inn personnummer, engangskoder og personlige passord. Det eneste du trenger er Skandiabanken-appen på telefonen, og at du husker PIN-koden din.

Hva bruker du for å logge deg inn i nettbanken? (Avsluttet)
BankID på mobil(48%) 2424
Kodebrikke(25%) 1294
QR-kode-scanner(12%) 598
Fingeravtrykksleser(9%) 436
Betaler ikke regninger(6%) 328
Bruker ikke nettbank(0%) 15
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Man går inn på nettsidene deres, velger "Logg inn med QR-kode", åpner mobilappen, scanner koden og taster inn PIN-koden - og vips er man inne.

Det er den raskeste løsningen vi har prøvd. Faktisk så rask at vi nesten ikke rakk å ta bilde av QR-scanneren før vi var inne i nettbanken.

LES OGSÅ: Slik fungerer kodebrikken din

Kjappere enn BankID

For øyeblikket tilbys QR-kode-scanningen bare av Skandiabanken, men du trenger ikke å fortvile hvis du ikke er kunde der.

Selv om QR-scanning er hakket raskere enn BankID på mobil, er nok sistnevnte det beste alternativet for de aller fleste.

Der trenger du bare å taste inn telefon- og fødselsnummer før varselet dukker opp på telefonen din, og du kan logge deg inn med en PIN-kode.

Har du ikke skaffet deg BankID på mobil ennå? Slik fikser du det!

Det er altså ikke snakk om mange sekunder man sparer på å scanne QR-koder, men det er likevel gøy å se at det stadig blir lettere å identifisere seg.

Gi dem fingeren

FINGERAVTRYKK: Hos DNB kan du scanne fingeravtrykket ditt for å få tilgang til nettbanken.
FINGERAVTRYKK: Hos DNB kan du scanne fingeravtrykket ditt for å få tilgang til nettbanken. Vis mer


Hvis man har en telefon med fingeravtrykksleser og er kunde hos DNB kan man for eksempel scanne fingeravtrykket på telefonen, og få opp en kode som man fører inn på PCen. Lettvint, men ikke like enkelt som QR-scanneren.

I Nordeas testpilot for mobilbank, NordeaNext, har også de gjort det mulig å bruke fingeravtrykk for å logge inn i nettbanken. Det planlegger de å gjøre tilgjengelig i den vanlige mobilbank-appen om et par måneders tid.

Nordea tror at slike biometriske innloggingsløsninger, som lesing av fingeravtrykk, vil ta over på sikt, og forteller at det ikke er utenkelig at ansikts- og stemmegjenkjenning vil bli en del av fremtidige løsninger.

Det er nok uansett lurt å ta vare på den gode, gamle kodebrikken en liten stund til, selv om ting begynner å skje der også.

I november skal det etter planen være mulig å bruke BankID på mobil når du vil logge deg på offentlige tjenester.

LES OGSÅ: Stat og kommune med BankID på mobilen

I tillegg er kodebrikken fortsatt suveren hvis mobilen har dårlig nettilgang, for eksempel hvis du er ute på reise.

Hvordan tror du at man vil logge seg inn i nettbanken om ti år? Si din mening i kommentarfeltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer