Vi jogger som aldri før

- Norge er inne i sin andre store joggebølge, mener Grete Waitz.

Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De store mosjonsløpene hadde sin blomstringstid på 90-tallet , men med det nye millenniet ble joggeskoene satt innerst i skapet. Et par år ble det ikke engang arrangert Oslo Marathon fordi deltakelsen var så laber.

Nå er imidlertid interessen på vei tilbake igjen, men med en annen type løpere, hevder Grete og Jack Waitz.

- Vi er på vei ut av mørket. I Norge har deltagelsen i mosjonsløp vært veldig laber sammenlignet med andre land. Vi finner flere løpere som gjør det for opplevelsens skyld, som gjerne reiser til en bestemt by eller land for å løpe. Å løpe for et veldedig formål er også relativt nytt her til lands, sier Grete Waitz til DinSide Helse.

Mange løper kun for seg selv uten å tenke på tiden. I Norge har vi hatt en ukultur på at man skal nå en bestemt tid, eller et merkekrav for å stille til start, sier hun.

Mindre alvorI USA løp 410 000 mennesker et maratonløp i 2006, mot 395 000 i 2005. I 2003 og 2004 var Oslo Maraton helt nede, mens i fjor deltok 4300 personer. Kvinnandelen har økt fra 24 til 30 prosent på et år.

Hun får støtte av Kristin Roset, ivrig løper og redaktør i bladet Birkebeiner'n.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.