Netthandel

- Vi kan ikke gi prismatch, returnér varen og kjøp igjen

Dette var beskjeden Zalando ga til en kunde som så varen han nettopp hadde kjøpt til nedsatt pris få dager etter kjøpet. Det ville vel vært enklere og mer miljøvennlig om nettbutikken bare ga prismatch?

VIL IKKE GI PRISMATCH: Zalando sier de ikke vil gi kunden nedsatt pris da at de justerer prisene på varene sine kontinuerlig. Ifølge Forbrukerrådet sier nettbutikken ikke pålagt å gi prismatch, men miljøvennlige ordninger er alltid bra. Foto: Øystein Bergrud Fossum.
VIL IKKE GI PRISMATCH: Zalando sier de ikke vil gi kunden nedsatt pris da at de justerer prisene på varene sine kontinuerlig. Ifølge Forbrukerrådet sier nettbutikken ikke pålagt å gi prismatch, men miljøvennlige ordninger er alltid bra. Foto: Øystein Bergrud Fossum. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig bestilte en av Dinsides journalister en vare fra nettbutikken Zalando, men før han fikk varen i posten så han at prisen ble satt ned med først 10 og 15 prosent - og til slutt hele 40 prosent rabatt.

Derfor tok han kontakt via kundeservice for å forklare situasjonen og spurte om de kunne gi ham en prismatch på varen i og med at den rabatterte prisen kom så snart etter bestillingen hans.

- Returnér varen og kjøp på nytt til nedsatt pris

Svaret han fikk fra Zalandos kundeservice var følgende:

«Dessverre ser jeg vi ikke kan prismatche denne. Jeg beklager så mye. Jeg anbefaler deg derfor å returnere varen og kjøpe den til dagens pris»

Det er for så vidt ikke et problem å løse det på denne måten for journalisten, men hvor bra er det for miljøet å sende varen fram og tilbake, eller for Zalandos økonomi på toppen av det hele?

Vi kan ikke alltid garantere prismatch, da den er avhengig av mange ulike faktorer, da prisene blir kontinuerlig justert etter tilgjengelighet, spesielle tilbud, salg og sesong. På grunn av dette kan vi dessverre ikke refundere deg prisforskjellen på varen denne gangen, svarte Zalandos kundeservice på dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer