- Vi kan stoppe matallergi

Forskere har funnet ut hvordan de skal nøytralisere proteinene i mat som gir allergiske reaksjoner.

Publisert
Sist oppdatert

Det er et gjennombrudd som kan forandre livet til millioner av mennesker i hele verden.

Forskerne har funnet ut at når en serie elektriske sjokkbølger sendes gjennom sesamfrø som er gjort flytende endres strukturene i frøets proteiner - og 95 prosent av proteinene som gir allergiske reaksjoner forsvinner.

Nå eksperimenterer forskerne med peanøtter og melk, og er sikre på at de kan få lignende resultater med disse produktene, skriver den engelske avisen Daily Telegraph.

For å behandle sesamfrøet ble en liten mengde frø utsatt for inntil 20 støt med 70.000 volt elektrisitet. Hvert støt varer i tre tusendels sekunder - lenge nok til å forandre strukturen på proteinene, men uten å forandre smaken eller konsistensen på produktet.

Men Shmuel Yannai, som er professor i matkjemi ved Technion Israel Institute of Food and Technology, innrømmer at det ikke er kjent hvordan prosessen virker.

- Det er det viktige spørsmålet. Alt vi kan si nå er hva vi tror. Vi har funnet ut at det mellom støtene blir skapt et trykk på opptil 1200 atmosfærer inne i proteinene. Vi tror dette trykket gjør noe med dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer