- Vi kan stoppe spredningen av AIDS

Ny vaksine kan knekke dødsviruset.

Publisert
Sist oppdatert

AIDS er blant vår tids mest fryktede og dødelige sykdommer. Ifølge tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO) lever drøyt 40 millioner mennesker med HIV, og 8.000 dør som følge av AIDS hver eneste dag.

Les også: Når bør du hiv-testes?

Innen fem år

Nå ser det imidlertid ut til at forskerne endelig kan ha utviklet en vaksine mot dødsviruset. Ifølge lederen av "World Foundation for AIDS Research an Prevention", Luc Montagnier, kan den nye vaksinen være en realitet innen fire-fem år. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Les også: Stanser forsøk på hiv-vaksine

- Vår fremste oppgave er å utvikle en ny medisin som kan utrydde AIDS. Det er ikke mulig å få til på få år, men jeg håper at jeg i løpet av min livstid kan få oppleve at vi klarer å knekke virusinfeksjonen. Det tror jeg er fullt mulig, sier Montagnier til Reuters.

25 millioner døde

Den 76 år gamle forskeren mottok i går, sammen med sin kollega Francoise Barre-Sinoussi fra Pasteur-instituttet, nobelprisen i medisin for sitt arbeid med å identifisere hiv-viruset.

Les også: Frykt og fordommer mot hiv

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer