Nesespray i butikken

Vi kjøper enda mer nesespray

Etter rekordåret 2017 øker salget av nesespray enda mer.

VI KJØPER MER NESESPRAY OG PARACET: Nesespray og Paracet er de reseptfrie legemidlene vi kjøper aller mest av, blant de legemidlene som er tillatt solgt også i butikken. Men pass på: Kjøper du på feil sted, risikerer du å måtte betale mer enn dobbel pris, ifølge pristester på Dinside. Foto: Kristin Sørdal
VI KJØPER MER NESESPRAY OG PARACET: Nesespray og Paracet er de reseptfrie legemidlene vi kjøper aller mest av, blant de legemidlene som er tillatt solgt også i butikken. Men pass på: Kjøper du på feil sted, risikerer du å måtte betale mer enn dobbel pris, ifølge pristester på Dinside. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

I fjor skrev Dinside om rekordhøyt salg av nesespray:

Ifølge Folkehelseinstituttets statistikk for 2017, hadde vi aldri før kjøpt så mye nesespray som vi gjorde i fjor – og salget er doblet siden 1999.

Og nå øker salget igjen:

Ifølge statistikker fra Folkehelseinstituttet, økte salget av nesespray med 2 prosent i 2018.

Det meste av salget av nesespray, 89 prosent, foregår i dagligvarehandelen.

Reseptfritt i butikken

Nesespray og Paracet er de reseptfrie legemidlene vi kjøper aller mest av, blant de legemidlene som er tillatt solgt også i dagligvarebutikken.

I dag kan du få kjøpt reseptfrie legemidler både på dagligvarebutikken, på bensinstasjonen, i kiosken, på apoteket og på nett - eksempelvis fra nettapotek.

Mens det er en nedgang på salget av et av de mest solgte reseptfrie legemidler fra dagligvarehandelen, Ibux, er det ifølge FHI en svak økning i salget av andre legemidler som selges i dagligvare:

Salget av Paracetamol har økt med 1 prosent, mens salget av Nikotin og salget av Nesespray har økt med 2 prosent.

Av de reseptfrie legemidlene som Statens legemiddelverk tillater solgt i dagligvarehandelen, er det nesespray og Paracet vi kjøper mest av, både om vi ser på antall døgndoser - og antall forpakninger solgt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer